Morgan, een liefde

10 mei 2018. De journalist Bas Steman heeft in regressie zoveel inzicht in en contact met een vorig leven gekregen, dat hij er een boek over heeft geschreven.

Tijdens de boekpresentatie zei Adriaan van Dis over Morgan, een liefde: ‘Je hebt het groter gemaakt dan de anekdote... je schrijft prachtig over de liefde, echt prachtig…’ En toen hij het boek helemaal gelezen had: ‘Het groeide en groeide, boeide. Echt prachtig.’ De persoonlijke details van Morgan uit de regressietherapie kloppen een op een met de werkelijkheid tot in de kleine details die de familie van Morgan vergeten waren. Op de militaire begraafplaats in Oosterbeek trof Bas het graf ’15A17’ van de Brit aan en met die informatie spoorde hij in Wales Glenys op, de stokoude zus van Morgan. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist. Een zoektocht werd gedreven door liefde.

In het NCRV programma Jacobine Op Zondag wordt Bas geinterviewd over zijn boek, samen met onze collega Hetty Kruijmer.  Er wordt ook gesproken hoe het geloof wel samen kan gaan met een meer open opstelling over wat de Ziel kan zijn. Hetty is nog steeds lid van een protestantse kerk, en voor haar heeft de therapie juist een verdieping van haar geloof gegeven.