20 mei 2018 prachtige uitleg van collega Marion Boon over zielsfragmenten van soldaten die achterblijven op slagvelden en in andere traumatische ervaringen. Dergelijke ervaringen zetten zich vast in de ziel als een diep trauma. Een collectief trauma bovendien, niet alleen voor de nabestaanden, maar ook omdat die ‘verloren zielen’ vaak in verwarring gestorven zijn en vermengd met de zielen van anderen. Om dat op te lossen zoekt de persoonlijkheid van dit leven ook weer de strijd, of komt vast te zitten in hopeloosheid, machteloosheid.
Dit project is gestart met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, die duurde van 1914-1918 op de ‘velden van eer’ in Frankrijk en België. Het werd project in meer talen uitgevoerd, en heeft verbluffende inzichten opgeleverd in geografische locaties. En tevens, over hoe bewustzijn verbonden kan zijn, en de aard van die verbinding(en).
Met regressietherapie ontlaad je het trauma, er ontstaat inzicht, en de verloren zielsdelen kunnen uiteindelijk van het slagveld worden opgehaald. De schrik, angst, boosheid, energie van de tegenstanders, collectief lijden van de slachtoffers van de oorlog, alles wordt onderzocht en opgelost. Daardoor kunnen de oude ladingen eindelijk verdwijnen en de sfeer van doem, die zo lang over deze slagvelden waarde, overgaan in rust en stilte.